Apotheek Pelaenehof

Apotheek Pelaene Hof is vanaf 2014 gevestigd in het winkelcentrum Snel en Polanen. Door onze unieke ligging zijn we onderdeel van het winkelcentrum maar ook van het gezondheidscentrum. Overleg met de huisartsen is daardoor heel eenvoudig.

Altijd de juiste zorg voor de juiste patiënt

De belangrijkste taak in de apotheek is ervoor te zorgen dat u altijd een geneesmiddel krijgt dat bij u past. Elk recept wordt zorgvuldig door ons gecontroleerd. Zo kijken wij bijvoorbeeld of het nieuwe geneesmiddel wel samen kan met de andere middelen die u gebruikt. Ook houden we rekening met uw leeftijd of aandoeningen die bijvoorbeeld uw nierfunctie hebben verslechterd.

Soms zijn geneesmiddelen niet leverbaar. Wij gaan dan in overleg met uw arts op zoek naar het beste alternatief. Ook kan het Team Apotheek Pelaene Hof voorkomen dat uw zorgverzekeraar niet alles vergoedt. Ook dan gaan we op zoek naar het beste alternatief.

Om dit zo goed mogelijk te doen is het belangrijk dat u wijzigingen in uw geneesmiddelgebruik aan ons doorgeeft. Ook als u ergens overgevoelig voor bent of zwanger bent of borstvoeding geeft is dit belangrijk. Dit kan gevolgen hebben voor uw geneesmiddelgebruik. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over geneesmiddelen.

Wat doen we nog meer?
  • We hebben een herhaalservice voor uw chronische medicatie.
  • We adviseren als u op reis gaat over vaccinaties en middelen tegen malaria.
  • We kunnen een medicatiecheck uitvoeren.
  • We verzorgen als het nodig is de geneesmiddelen in een medicijnrol.
  • We hebben veel zelfzorgmiddelen waar u geen recept voor nodig heeft.

Maar ook kunt u bij ons terecht voor cosmetica en cadeau artikelen. Loopt u vooral eens bij ons binnen!